Βασική γνώση

Επισκευάζειν VS Black Friday

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Προσφορές πολλές και δελεαστικές, πειρασμοί από παντού, σε sosial media, τηλεόραση, περιοδικά. Όσοι μεγάλωσαν και έζησαν στην Αμερική, είναι εξοικειωμένοι από παιδιά με αυτή την ημέρα των πολύ χαμηλών εκπτώσεων, μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών.

Παλιότερα μάλιστα ήταν μια ημέρα που πολλοί έπαιρναν άδεια από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις τους για να μη χάσουν τις τρελές ευκαιρίες των καταστημάτων.

Για την Ελλάδα, η Black Friday είναι ένα νέο έθιμο, αλλά και μια πολύ καλή αφορμή για να αναλογιστούμε πόσες και ποιές από τις αγορές που πραγματοποιούμε την ημέρα αυτή αλλά και καθ'όλη τη διάρκεια του έτους, χρειαζόμαστε πραγματικά.

«Repair-Not-Replace, Good for Your Pocket and Good for the Environment»

Η σπατάλη ενέργειας και πόρων και η αύξηση των e-waste ηλεκτρονικών αποβλήτων, συσχετίζονται με την κατανάλωση μη αναγκαίων προϊόντων, καθώς επίσης και με συγκεκριμένες καταναλωτικές συμπεριφορές όπου ο καταναλωτής επιλέγει να επενδύσει σε ένα νέο προϊόν, παρά στην επισκευή ενός ήδη υπάρχοντος.
Εκείνοι που ανήκουν στη μερίδα που θέλει να αφήνει όσο το δυνατόν μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα, καλλιεργούν

"πράσινη κουλτούρα" και βιώσιμες συνήθειες σε κάθε ευκαιρία, με απώτερο σκοπό να διατηρήσουν φιλόξενο και ηγιή τον πλανήτη. Βεβαίως, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το πολυαναμενόμενο εκπτωτικό γεγονός, ψωνίζοντας τα πραγματικά απαραίτητα, έχοντας πάντα κατά νου την τέχνη του επισκευάζειν.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Permaculture, τι είναι;

Permaculture (περμακουλτούρα) είναι μια μέθοδος σχεδιασμού που σκοπό της έχει την δημιουργία βιώσιμων τρόπων ζωής. Εφαρμόζεται από οποιονδήποτε, τόσο σε αγροτικό όσο και σε αστικό περιβάλλον, σε οποιαδήποτε κλίμακα.

© 2016 Permaculture Magazine. All Rights Reserved. Designed & developed by IMPRESSI.

Αναζήτηση